Natisni vsebino

Sodelovanje za reševanje romskega vprašanja

10.03.2014 10:35
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Svetovalec pri Varuhu Gašper Adamič se je v petek, 7. 3. 2014, udeležil konference z naslovom Učinkovito izvajanje ukrepov za vključevanje Romov – skupna skrb države, občin in romskih skupnosti. Konferenco so v dvorani državnega sveta pripravili Združenje Forum Romskih svetnikov Slovenije, Državni svet Slovenije in Romano Kher – Romska hiša.

Udeleženci konference so ugotavljali, da zgolj pravni okvir, zakonodaja in strategije za izboljšanje položaja romske skupnosti niso dovolj. Potrebno je sodelovanje vseh - od države in lokalnih skupnosti do Romov samih in večinskega prebivalstva.

Predsednik Združenja Foruma romskih skupnosti Darko Rudaš je prenesel voljo Romov po sodelovanju pri urejanju romskega vprašanja. Med drugim je poudaril pomen romskih svetnikov, prepričan pa je, da je nujen tudi narodni manjšinski mandat romske skupnosti v državnem zboru. Da Romi ne bi bili obravnavani kot problem, ampak kot državljani Slovenije, je po njegovih besedah mogoče priti le preko sodelovanja in aktivnega pristopa vseh, od različnih resorjev države, stroke, romske skupnosti in večinskega prebivalstva.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.