Natisni vsebino

S civilno družbo o delovanju Agencije RS za okolje

27.11.2014 19:00
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuh človekovih pravic RS je v četrtek, 27. 11. 2014, pripravil že osmo letošnje srečanje s predstavniki civilne družbe s področja okolja in prostora.

Tema tokratnega srečanja je bila delovanje Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO). Delovanje in pristojnosti ARSO je uvodoma na kratko predstavil gospod Joško Knez, generalni direktor ARSO, nato pa je skupaj s sodelavci odgovarjal na številna vprašanja udeležencev. Na vprašanja udeležencev, za obravnavo katerih je na srečanju zmanjkalo časa, bo ARSO odgovoril pisno.

Udeleženci srečanja ugotavljajo, da na delovanje ARSO vpliva predvsem kakovost zakonodaje, na podlagi katere ARSO odloča, na nekaterih področjih (med njimi tudi na področju smradu oziroma emisij vonja) pa problem predstavlja manko predpisa, ki bi urejal to področje. Udeleženci so izpostavili tudi problematiko nezadostne komunikacije med organi v sestavi Ministrstva za okolje in prostor, kakor tudi med sektorji.

Glede na številna izpostavljena vprašanja in probleme je bil ob zaključku srečanja sprejet tudi dogovor, da se srečanje z istimi gosti ponovi čez približno pol leta.  


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.