Natisni vsebino

Posvet o otrocih in nasilju izpostavil pomen celostnega pristopa

04.04.2014 10:50
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je včeraj, 3. 4. 2014, udeležila dvodnevnega strokovnega posveta kriminalistov, tožilcev, sodnikov in zagovornikov otrok, ki ga je že 13. leto zapored organizirala Generalna policijska uprava, skupaj z Društvom državnih tožilcev Slovenije in Centrom za izobraževanje v pravosodju.

Osrednja tema letošnjega posveta z naslovom Kriza - otroci – nasilje, ki še danes poteka na Brdu pri Kranju, je otrok v sodobnem času kot žrtev in povzročitelj nasilja. Udeleženci so izpostavili pomen celostnega pristopa, pridobivanja dodatnih znanj in tudi empatije pri obravnavi otrok v primerih nasilja in v kazenskih postopkih.

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je med drugim dejala, da časi zagotovo niso taki, da se bo ničelna toleranca do nasilja lahko v popolnosti uresničila. "A vendar smo vsi odgovorni, da nasilju rečemo odločen ne," je poudarila in dodala, da današnje stanje družbe nikakor ne sme zaznamovati otrok, saj bi bilo to pretežko breme za njihovo nadaljnje življenje.

VIR: STA

 


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.