Natisni vsebino

Poslovanje v Kopru v luči pretežno socialnih stisk

28.05.2013 10:00
Kategorija: Delovanje in dogajanje, Iz novinarskih konferenc


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je v ponedeljek, 27. 5. 2013, v prostorih Mestne občine Koper poslovala s sodelavci. Ob začetku poslovanja se je najprej srečala s podžupanom Mestne občine Koper Danijelom Cepom, ki je na kratko predstavil problematiko, s katero se srečujejo v Kopru.

Na pogovore se je prijavilo 26 oseb. Po pogovorih je varuhinja na krajši novinarski konferenci predstavila glavne poudarke.

Zvočni posnetek novinarske konference (MP3)


Varuhinja, njena namestnika Tone Dolčič in mag. Kornelija Marzel ter svetovalci pri Varuhu mag. Simona Šemen, Gašper Adamič in Živan Rejc so se v Kopru srečali predvsem z zgodbami, ki se nanašajo na težak socialni položaj, nekaj primerov je bilo premoženjskih, srečali pa so se tudi s primerom trpinčenja v javnem sektorju. Srečali so se tudi s primerom izbrisanih ter z neučinkovitim sistemom brezplačne pravne pomoči.

V primerjavi s preteklimi leti je bilo tokrat nekaj več primerov prijav domnevnega kršenja človekovih pravic. Če so se v preteklih letih obračali na sodelavce Varuha predvsem zaradi medsosedskih sporov, pa je bilo tokrat največ primerov s področja sociale, torej za žalostne zgodbe posameznikov, je še dejala varuhinja.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.