Natisni vsebino

Ponedeljek v znamenju otroškega parlamenta in 25-letnice KOP

08.04.2014 10:00
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in njen namestnik, pristojen tudi za področje pravic otrok, Tone Dolčič, sta se včeraj, 7. 4. 2014, udeležeila 24. zasedanja nacionalnega otroškega parlamenta, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

Celodnevnega zasedanja otroškega parlamenta so se udeležili mladi iz vseh slovenskih regij, ki so v preteklih mesecih na omenjeno temo že razpravljali na šolskih, medobčinskih in regijskih parlamentih.


Otroški parlament je nastal na pobudo učencev, da bi lahko javno spregovorili, predstavili svoja mnenje, ideje, dileme o vprašanjih, ki so pomembna v obdobju odraščanja v okolju, kjer živijo, se šolajo ali preživljajo prosti čas. Otroci so bili v svojih razmišljanjih kritični in predsednici vlade Alenki Bratušek niso prizanašali niti z vprašanji, kot so davčna politika, plačilna nedisciplina in problem neodvisnosti poslancev.

Zasedanja se je udeležila tudi posebna predstavnica generalnega sekretarja Združenih narodov za problematiko nasilja nad otroki Marta Santos Pais.


Letošnji parlament je zaznamovala tudi 25-letnica konvencije o otrokovih pravicah. Ob tej priložnosti je ministrstvo za zunanje zadeve popoldne organiziralo okroglo mizo o prihodnostih naše družbe in pogledih otrok in mladostnikov na razvoj sveta. Okrogle mize se je udeležila tudi varuhinja.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.