Natisni vsebino

Ombudsman Kosova s sodelavci na dvodnevnem študijskem obisku pri Varuhu

17.12.2014 15:04
Kategorija: Izjave za javnost, Delovanje in dogajanje


Na dvodnevnem študijskem obisku je bila 16 in 17. 12. 2014, pri Varuhu človekovih pravic RS delegacija institucije ombudsmana s Kosova (Avokati i popullit). V delegaciji so bili ombudsman Sami Kurteshi, njegov namestnik in še osem strokovnih sodelavcev iz različnih področij. S slovenskimi kolegi so se pogovarjali o delovanju obeh institucij in si izmenjali izkušnje na področju varovanja  človekovih pravic v obeh državah.

Prvi dan so razpravljali o organizacijski strukturi Varuha in ombudsmana na Kosovu, postopkih reševanja pobud, načinih poročanja, letnih načrtih dela, strategijah in njihovem uresničevanju v praksi.

Drugi dan so posvetili sodelovanju s parlamentom in njegovimi delovnimi telesi, pripravi in predstavitvi letnih poročil, dobrim praksam sodelovanja s civilno družbo, pristojnostim v razmerju do ustavnega sodišča in drugih sodišč ter o delovanju Državnega preventivnega mehanizma. Delegacija kosovskega ombudsmana je pokazala velik interes za dobro prakso obravnave letnih poročil varuha v Državnem zboru, zato o tej temi načrtujejo za prvo polovico leta 2015 organizirati posebno konferenco z mednarodno udeležbo.

 


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.