Natisni vsebino

O vključevanju javnosti v postopke na rednem srečanju s civilno družbo v Zalogu

02.04.2014 15:56
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in direktorica strokovne službe Martina Ocepek sta se danes, 2. 4. 2014, udeležili tretjega rednega srečanja s predstavniki civilne družbe s področja okolja in prostora, ki ga je v sklopu srečanj pripravil Varuh v letu 2014.

Tokratno srečanje je skladno z dogovorom potekalo zunaj sedeža Varuha, in sicer v prostorih Civilne družbe Sp. Kašelj - Podgrad – Zalog v Ljubljani.

Udeleženci so govorili o sodelovanju javnosti v postopkih prostorskega načrtovanja. Temo je predstavila mag. Maja Simoneti, predstavnica Inštituta za politike prostora. Strinjali so se, da je nujna čim bolj zgodnja vključenost javnosti v postopke prostorskega načrtovanja, ne samo na načelni, ampak tudi izvedbeni ravni.

V drugem delu srečanja so udeleženci govorili še o prometni problematiki v ČS Polje, smradu v Zalogu, kanalizacijskih in industrijskih kanalih ter osnovnih življenjskih pogojih v ČS Polje. Beseda je tekla še o varstvu voda in selitvi dejavnosti Papir servisa iz stanovanjskega naselja v stanovanjsko naselje.  


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.