Natisni vsebino

O otrocih in mladostnikih, storilcih protipravnih oziroma kaznivih dejanj, na konferenci tudi predstavnika Varuha

19.09.2014 15:28
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Namestnik varuhinje Ivan Šelih in svetovalka pri Varuhu Brigita Urh sta se v četrtek, 18. 9. 2014, v Vetrinjem dvoru v Mariboru udeležila medinstitucionalnega strokovnega posveta na aktualno temo Mladi in kriminal, ki ga je pripravil Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor v sodelovanju z Varnostnim sosvetom Mestne občine Maribor.

Na letošnjem 12. Posvetu so govorili o obravnavi otrok in mladostnikov – o storilcih protipravnih oz. kaznivih dejanj, o tem, kakšna je trenutna situacija pri nas, kje smo in kakšne pristojnosti imamo ter kam nas lahko to vodi.
Namestnik varuhinje Ivan Šelih je predstavil mnenja, predloge in pripombe Varuha človekovih pravic na osnutek Zakona o obravnavanju mladoletnih prestopnikov iz junija 2011. Pozval je še k čimprejšnji uveljavitvi kazenskega zakona za mladoletnike, ki ga KZ-1 že napoveduje.

Brigita Urh, svétnica Varuha, pa je predstavila obiske zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi motnjami v okviru DPM-ja in opozorila na nekatere dileme in odprta vprašanja.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.