Natisni vsebino

Namestnica varuhinje v imenu varuhinje podprla dogodek Stigmarella

19.09.2014 14:07
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Namestnica varuhinje mag. Kornelija Marzel se je v sredo, 17. 9. 2014, v Galeriji SVC v Ljubljani odprla Bienale oblikovanja BIO 2014, v okviru katerega sodeluje tudi projekt Stigmarella, katerega častna pokroviteljica je varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki pa je podporo projektu izrazila v odsotnosti.

Projekt si prizadeva za destigmatizacijo ranljivih skupin, njegovi snovalci pa so z njim želeli opozoriti na krivice, ki jo družba dela izključenim in stigmatiziranim in javnost spodbuditi k pogovoru o zamolčanih zgodbah. Projekt zajema znanstvena, tehnična, likovna komponentno, ki se med seboj prepletajo: razstavo, animirano uprizoritev modificirane zgodbe o Pepelki, ki ima krajšo nogo, ter knjigo Jojo avtorice Renate Ažman, ki govori o svoji izkušnji spolne zlorabe.

Namestnica Marzelova je ob otvoritvi opozorila na nujnost ozaveščanja javnosti, da smo vsi ljudje enaki, ne glede na morebitne okoliščine, ki nas delajo drugačne in zaradi katerih smo v družbi velikokrat obravnavani neenakopravno in diskriminirano. Vsi smo enaki, vsi imamo enake pravice, enako pravico do dostojanstva. Vsakega posameznika je treba sprejeti v družbo, mu omogočiti rast in napredek, je med drugim še povedala.Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.