Natisni vsebino

Konferenca CRONSEE: Storitve za otroke so ohranjene – kaj smo storili?

22.09.2014 17:51
Kategorija: Delovanje in dogajanjeNamestnik varuhinje Tone Dolčič in svetovalec pri Varuhu Lan Vošnjak sta se 18. in 19. 9. 2014 v Beogradu udeležila konference varuhov otrokovih pravic držav jugovzhodne Evrope (CRONSEE) z naslovom Ekonomska kriza: Storitve za otroke (niso) preživele. Kaj delamo? (Economic Crisis: Services for Children Have (Not) Survived. What Do We Do).

Srečanje so pripravili CRONSEE, organizacija Save the Children in Zaštitnik građana Srbija, udeležile pa so se ga članice CRONSEEja in predstavniki nevladnega sektorja v Srbiji.

Svetovalec pri Varuhu Lan Vošnjak je predstavil razmere v Sloveniji, svoj prispevek pa naslovil Ekonomska kriza: Storitve za otroke so ohranjene. Kaj smo počeli? (Economic crisis: Services for children have been maintained What have we been doing?)

Ugotovil je, da je kljub slabim gospodarskim razmeram, položaj otrok v Sloveniji razmeroma dober. Vendar pa je vse večje število primerov, ko birokratski postopki otrokom povzročijo hude stiske, ker pristojni organi niso pripravljeni popuščati in iskati možnih rešitev problemov. Čeprav otroci uživajo določene pravice, izkušnje kažejo, da je veliko primerov otrok, katerih pravice so bile pogosto zanikane v praksi, je na konferenci CRONSEE še zaključil Vošnjak.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.