Natisni vsebino

Izmenjava izkušenj o varovanju človekovih pravic s predstavniki iz Azerbajdžana

21.04.2015 14:19
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Namestnika varuhinje Jernej Rovšek in Ivan Šelih ter svetovalka pri Varuhu za mednarodne odnose, analize in publikacije Liana Kalčina so v torek, 21. 4. 2015, na obisk sprejeli predstavnike Inštituta za demokracijo in človekove pravice iz Azerbajdžana (AIDHR).

AIDHR je nevladna organizacija, ki je bila ustanovljena leta 2014. Njena dejavnost je zagotovljena s pomočjo finančnih sredstev mednarodnih organizacij. Njen osrednji cilj delovanja je zagotavljanje spoštovanja človekovih pravic, demokracije in svobode ter priprava različnih projektov za opolnomočanje prebivalstva.

Gosti so z gostitelji v prostorih Varuha govorili o varovanju pravic v obeh državah. Vodja delegacije dr. Ahmed Shahidov je predstavil delovanje inštituta in uresničevanje pravic ljudi v Azerbajdžanu.

Zanimale so ga izkušnje slovenskega Varuha, načini dela ter sodelovanje Varuha z državnimi in lokalnimi oblastmi. Namestnika sta predstavila postopek obravnave pobud in obravnavo širših vprašanj, ki jih Varuh zazna z analizo poročanja medijev in skozi odnose z različnimi javnostmi. Dogovorili so se o nadaljnjih oblikah sodelovanja.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.