Natisni vsebino

DPM opravil kontrolni obisk socialno-varstvenega zavoda Dutovlje

11.05.2016 10:38
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Člani Državnega preventivnega mehanizma (DPM) so v torek, 10. 5. 2016, obiskali (posebni) socialno-varstveni zavod Dutovlje (Zavod). Želeli so preveriti, kako so bila upoštevana priporočila, ki jih je DPM temu socialno-varstvenemu zavodu dal ob svojem obisku leta 2015.

Ugotovili so, da je Zavod v lanskem letu dokončal obnovo varovanega oddelka in nanj tudi uspešno namestil stanovalce. Kapaciteta novega in tudi že s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti verificiranega oddelka je 12 stanovalcev.

Ob obisku DPM je bilo na oddelku sicer 14 stanovalcev, prekoračitev zmogljivosti je bila predvsem posledica namestitev posameznih stanovalcev na ta oddelek z odločitvijo sodišča. Prostorsko stisko Zavod rešuje z namestitvijo dveh dodatnih postelj v sicer dvoposteljne sobe, ob čemer si vseeno prizadeva, da vsem stanovalcem zagotovi primerljive pogoje bivanja, kar so člani DPM-ja preverili ob obisku.

Ob ogledu oddelka so se pogovorii tudi z več stanovalci, ki so življenje na tem oddelku in tudi odnos zaposlenih predvsem pohvalili. Člani DPM-ja so vodstvo Doma seznanili s svojimi ugotovitvami in znova podali nekaj priporočil. Ta bodo z ostalimi ugotovitvami zapisana v poročilu o obisku.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.