Natisni vsebino

Člana DPM nenapovedano opravila kontrolni obisk SVZ Hrastovec

12.04.2017 11:00
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Člana Državnega preventivnega mehanizma (DPM), svetovalec Varuha človekovih pravic RS mag. Jure Markič in predstavnica nevladne organizacije Humanitarno društvo Pravo za vse Mateja Veingerl, sta v torek, 11. 4. 2017, opravila nenapovedan kontrolni obisk Socialno-varstvenega zavoda (SVZ) Hrastovec.

Preverila sta predvsem upoštevanje priporočil, podanih ob obisku leta 2015, v pogovoru z zaposlenimi in stanovalci pa sta skušala ugotoviti tudi trenutno stanje in novosti. Z zadovoljstvom sta ugotovila, da je zavod večino priporočil, podanih ob prejšnjem obisku, upošteval.

Ob ugotovitvi, da nekatera priporočila še niso bila realizirana v celoti, nam je vodstvo zavoda zagotovilo, da bodo nemudoma pristopili k njihovi realizaciji oziroma odpravi pomanjkljivosti.

Znova sta bila seznanjena s stisko zaposlenih in stanovalcev ob nameščanju oseb s povečano stopnjo tveganja (npr. nekateri bivši forenzični pacienti) v ta socialno-varstveni zavod. Izrazila sta prepričanje, da bo za varovanje takšnih oseb potrebno najti nove rešitve, tudi z vidika zagotavljanja varnosti.

Ugotovitve obiska z oceno spoštovanja priporočil, podanih ob prejšnjem obisku, bodo vsebovane tudi v poročilu, ki bo pripravljeno in posredovano zavodu.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.