Natisni vsebino

Namestnik Šelih na okrogli mizi o brezplačni pravni pomoči

28.05.2013 16:46
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Namestnik varuhinje Ivan Šelih se je v torek, 28. 5. 2013, kot eden od sogovornikov udeležil okrogle mize ob predstavitvi projekta brezplačne pravne pomoči Zveze prijateljev Mladine Ljubljana – Moste Polje z naslovom Kar je prav. Projekt so zasnovali v sodelovanju z odvetnico Nino Zidar Klemenčič in ga zagnali pred štiri meseci. V njem ljudem v socialni stiski zagotavljajo brezplačno pravno pomoč.

Okroglo mizo je vodil Igor E. Bergant, na njej pa so poleg namestnika govorili ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, odvetnica Nina Zidar Klemenčič, generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije prof. dr. Bojan Regvar, predsednica ZPMS Moste-Polje Anita Ogulin.

Namestnik Šelih je ob tej priložnosti povedal, se vse več ljudi obrača na Varuha zaradi nedostopnosti brezplačne pravne pomoči in da na to problematiko opozarjamo v vsakem letnem poročilu. Obljubil je podporo projektu in dejal, da bomo pri Varuhu med drugim še naprej spodbujali lokalne skupnosti k zagotavljanju brezplačne pravne pomoči, prav tako pa se bomo zavzeli za to, da bi državni uradniki svoje delo opravljali še bolj odgovorno.

Odvetnica Zidar Klemenčičeva je sicer na današnji okrogli mizi tudi podrobneje predstavila vsebino manifesta projekta Ker je prav!, pri katerem kot partnerja sodelujeta Val 202 in Slovenska tiskovna agencija (STA).

Manifest je v priponki.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.