Natisni vsebino

Srečanje varuhinje in komisarja Hammarberga v sklopu konference

07.10.2009 14:18
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik se je z namestnico mag. Kornelijo Marzel v sklopu mednarodne konference o otrokovih pravicah in zaščiti pred nasiljem srečala s komisarjem za človekove pravice Sveta Evrope Thomasom Hammarbergom in njegovimi sodelavci.

Pogovarjali so se o stanju na področju človekovih pravic v Sloveniji. Poleg problematike otrokovih pravic je varuhinja izpostavila pogoste kršitve pravice do sojenja v razumnem roku, slabe bivanjske in kadrovske razmere v slovenskih zaporih, socialno in stanovanjsko problematiko ter kršitve pravice do zdravega in čistega življenjskega okolja. Govorili so tudi o položaju Romov, invalidov, diskriminaciji ter narodnih manjšinah. Varuhinja je komisarja seznanila tudi z reševanjem izbrisanih, posebej je pohvalila predvidene spremembe družinske zakonodaje.

Tako varuhinja kot komisar Hammarberg sta se strinjala, da je mednarodno povezovanje in sodelovanje institucij za varstvo človekovih pravic koristno za iskanje boljših rešitev na področju varstva človekovih pravic.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.