Natisni vsebino

Varuh postal prvi ambasador varnega interneta

10.04.2006 15:18
Kategorija: Delovanje in dogajanje, Otroci - novice


V soboto, 8 aprila, je na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo potekal 12. festival računalništva, na katerem je sodelovala tudi slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI. SAFE-SI je v sodelovanju z MISSS, Mladinsko informativno središče Slovenije in drugimi partnerji v projektu, organiziral dva dogodka, s pomočjo katerih smo skušali osvetliti tematiko varne rabe interneta in pokazati, kako sploh (če sploh) poteka komunikacija med mladimi in odraslimi/starši/učitelji na internetu.

Vrhunec dneva je bila delavnica »ABCD INTERNET ZA ODRASLE-jaz vem, kaj pa VI(P)?«, ki so jo pripravili mladi MISSS-ovci in na kateri sta sodelovala posebna gosta g. Matjaž Hanžek, Varuh človekovih pravic ter mag. Jože Zrimšek generalni direktor Direktorata za informacijsko družbo, MVZT. Gosta sta se udeležila posebnega kviza o internetu in njegovi varni uporabi in pokazala zavidljivo znanje. Zmagovalec  je postal g. Matjaž Hanžek, ki si je tako pridobil častni naziv ambasadorja varnega interneta. Čestitamo!

Na okrogli mizi je potekala živahna razprava o »Fenomenu varnega interneta in medsebojne komunikacije med mladimi ter odraslimi«. Omizje so sestavljali: Matjaž Medvešek, MISSS, dr. Metka Kuhar, Fakulteta za družbene vede, učenec Luka Ivartnik iz OŠ Dob pri Domžalah kot zmagovalec SAFE-SI nagradnega literarnega natečaja z očetom Markom Ivartnikom. Okroglo mizo je povezoval Tomi Dolenc, ARNES.  Sodelujoči na okrogli mizi so poudarili predvsem pozitivne vidike komunikacije preko interneta ter potrebo po izobraževanju staršev o uporabi interneta.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.