Natisni vsebino

Varuhinja se je v Slovenj Gradcu pogovarjala z dvanajstimi ljudmi

14.07.2016 13:43
Kategorija: Delovanje in dogajanje, Iz novinarskih konferenc


Varuhinja z namestninco varuhinje mag. Kornelijo Marzel na pogovoru pri županu Andreju Času.

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je s svojo namestnico mag. Kornelijo Marzel ter svetovalci Varuha v sredo, 13.7.2016, bila na zunanjem poslovanju v Slovenj Gradcu.

Pogovore je opravila z dvanajstimi ljudmi, ki so predstavili pisano paleto osebnih težav, zatrjevali kršitve človekovih pravic s strani države in lokalnih oblasti ter predstavili vrsto pobud za kakovostnejše življenje starejših občanov, urejanje okoljevarstvenih in komunalnih vprašanj. Predstavili so tudi probleme v zvezi s spremembo namembnosti zemljišča, kategorizacijo občinskih cest, problemi z vračilom sredstev Jamstvenemu in preživninskemu skladu ob grozeči socilani in eksistenčni stiski v primeru rubeža zaradi vrnite sredstev omenjenemu skladu.


S sodelavci je obiskala tudi Koroški dom starostnikov v Černečah, kjer so opravili obisk dela doma, kjer so nameščeni dementni oskrbovanci ter se z vodstvom pogovorila o splošni problematiki v domu.


V popoldanskem času je imela pogovor z županom Mestne občine Slovenj Gradec Andrejem Časom ter njegovimi sodelavkami in sodelavci. Ob zaključku je na tiskovni konferenci predstavila najpomembnejše ugotovitve s pogovorov z občani, vodstvom doma in županom.


Zvočni posnetek novinarske konference (MP3)

 

Video posnetek novinarske konference


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.