Natisni vsebino

Varuhinja poslovala v Ilirski Bistrici

10.04.2014 09:45
Kategorija: Delovanje in dogajanje, Iz novinarskih konferenc


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je včeraj, 9. 4. 2014, poslovala zunaj sedeža, in sicer v Ilirski Bistrici. To je bil njen peti obisk neke občine to leto v okviru poslovanj zunaj sedeža, ko se institucija Varuha pri njih doma približa občanom.

Varuhinja se je v uvodu v poslovanje srečala z županom Emilom Rojcem in ga med drugim opozorila na primer, ki ga obravnava Varuha, ki je povezan s problemom volitev predstavnika lokalnih interesov občine Ilirska Bistrica v Državni svet (Primer: Kandidat za nadomestnega člana občinskega sveta nima na voljo učinkovitih pravnih sredstev ob nedejavnosti župana in drugih organov občine, Letno poročilo Varuha za 2012, str. 28).

Po pogovoru z županom je sprejela sedem občanov, ki so jo opozorili na številne osebne težave, ki pa so pomembne iz vidika sistemskega spremljanja določene problematike.

Svoje ugotovitve je predstavila na krajši novinarski konferenci.

Zvočni posnetek novinarske konference lahko poslušate tukaj.


Opozorili so jo na togost nekaterih organov, dolgotrajnost postopkov, na njihovo samovoljo, na to, da se ne znajdejo, ker nimajo dovolj brezplačne pravne pomoči in ne vedo, kako naj stopijo na pravne poti. Varuhinja je izpostavila še primer slepe in slabovidne osebe, primere, povezane s socialnimi razmerami ljudi in primer krajevne skupnosti Šembije.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.