Natisni vsebino

Kako priti do Varuha?

Varuhu lahko pošljete pisno pobudo po pošti ali elektronski pošti, lahko pa se nanj obrnete tudi prek brezplačnega telefona ali se dogovorite za osebni pogovor z njim ali njegovimi sodelavci. Če ne morete osebno do njega v Ljubljano, imate nekajkrat na leto priložnost srečati se z njim, ko posluje zunaj sedeža oziroma se mudi v nekaterih krajih po Sloveniji.

 

Za vložitev pisne pobude ne potrebujete odvetnikove pomoči.

 

Postopek je brezplačen in neformalen. Preprosto natisnite priloženi obrazec in ga izpolnite. Na njem ne smejo manjkati vaši podatki in podpis, saj anonimnih pobud Varuh ne obravnava.

 

Obrazec lahko poskenirate in ga kot priponko pošljete na info@varuh-rs.si ali pa ga zapakirate v kuverto in ga pošljete po klasični pošti na naslov Dunajska 56, 1109 Ljubljana. 

 

Pobudo lahko sestavite tudi kot navadno pismo na bel list papirja. Skušajte čim izčrpneje opisati vaše težave, navedite, katere pravice naj bi se vam kršile in priložite dokumentacijo, ki utegne dokazovati vaše navedbe kršitev vaših pravic.

 

Če vam sestavljanje pobude dela preglavice, pokličite na brezplačno številko 080 15 30.

 

Varuh posluje v slovenskem jeziku, pobudo pa lahko vložite v svojem maternem jeziku, če ne obvladate slovenščine.

 

Osnovne informacije o delu varuha, temeljne akte in druge informacije lahko dobite, če pokličete brezplačni telefon 080 15 30 ali prebrskate Varuhovo spletno stran ali pišete na info@varuh-rs.si.

 

Naslov: DUNAJSKA 56, 1109 LJUBLJANA
Telefon: +386 1 475 00 50
Telefax: +386 1 475 00 40
Brezplačni telefonski klic in informacije: 080 15 30
E-pošta: info@varuh-rs.si
Spletna stran: www.varuh-rs.si/

Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.