Varuh človekovih pravic

Kdaj do varuha? Kako vložiti pobudo?

Varuh bo znova posloval v Mariboru

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v sredo, 17. 6. 2020, s sodelavci znova posloval v Mariboru. Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal, lahko pokličejo na telefonsko številko 030 720 225. To lahko storijo najkasneje do ponedeljka, 15. 6. 2019, do 15. ure in se naročijo na polurni pogovor. Pogovori bodo potekali v prostorih občine na naslovu Ulica Heroja Staneta 1.

Ta dan bo varuh obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. S sodelavci župana Saša Arsenoviča bo govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov.

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki jo potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že vse od začetkov njenega delovanja leta 1995.

Natisni: